【精品】英语(人教版必修4)练习：Unit 1 Exercise 1 Warming Up Reading Word版含解析答案
Unit 1Exercise 1
An American woman Anna Jarvis was the first person to decide
that mothers should have a holiday in their honour each year. Miss Jarvis started
her campaign in 1906 in her home city Philadelphia. She wrote thousands of
letters to congressmen(国会议员), city officials，teachers and newspaper
publishers, proposing (提议) an official holiday for mothers.She traveled
all over America, trying to get support for the idea.Her battle went on for years.
In 1914 the Congress declared (宣布)the second Sunday in May each year as Mother’s Day.Anna Jarvis wanted Mother’s Day to be a simple event.She thought children could honour their mothers by spending some time with them as an act of love and respect.However, the holiday turned out to be a major event for department stores, flower shops and greeting-card industries, which Miss Jarvis didn’t like.
Americans spend millions of dollars on gifts for their mothers on this day. Younger children often try to prepare and serve breakfast for their mothers. Fathers may offer to take care of children so that mothers can enjoy themselves.The holiday becomes an important time for family gathering.
1．Miss Jarvis ________.
A．kept writing letters to persuade people to love and respect their mothers
B．kept writing letters and making speeches for people to support her idea
C．declared the second Sunday in May as Mother’s Day
D．did all she could to support people to accept the second Sunday in May as Mother’s Day 解析：细节理解题。由第一段第三、四句可知A项不正确，而B项表述是正确的；由第二段第一句可知C项表述是错误的；文中只是提到她在母亲节被正式宣布之前做了大量工作，而未提她为了让人们接受把5月的第二个星期天作为母亲节而做了许多能够做的事，故D项错误。
2．Miss Jarvis proposed Mother’s Day in order that people could show their love and respect to their mothers by ________.
- 图8.5 SANTAK-3CK(S)型高频机风扇小板、驱动小板及PFC小板原理图
- 第15章宏观经济政策分析(西方经济学宏观部分 高鸿业主编)PPT
- 【状元之路】高考物理一轮复习 8-2 磁场对运动电荷的作用课件 新人教版答案PPT
- 广州韶国食品有限公司(企业信用报告)- 天眼查
- ABB RobotStudio破解教程
- 016-25.2 威胁健康的主要疾病课件(苏教版)PPT